Schmink kopen met de schminkwijzer

Met deze Schminkwijzer van StarMagic weet je zeker dat je de goede schmink koopt!

Wil je schmink kopen, maar weet je niet zo goed welke schmink je waarvoor moet gebruiken? Wat zijn nou de verschillen tussen de merken? Wat zijn de eigenschappen van de verschillende soorten schmink? Kun je ook zelf een schminkpalet samenstellen? En hoe doe je dat dan?

Op al deze vragen en meer vind je antwoord in deze Schminkwijzer.

We onderscheiden 2 soorten schmink: waterschmink en vetschmink.

Waterschmink

Zoals het woord al zegt, deze schmink is op waterbasis en is daardoor gemakkelijk af te wassen met lauw water en zeep. Deze schmink heeft veel kleurkracht en is verkrijgbaar in heel veel verschillende en vaak felle kleuren. Zeer geschikt voor de Carnaval. Gemakkelijk te verwerken en eenvoudig te verwijderen.

Vetschmink

Vetschmink daarentegen is geschikt voor theatergrime en karakters maken. De vetschmink heeft minder kleurkracht en is niet zo geschikt voor facepainting.

We richten ons in deze schminkwijzer alleen op waterschmink omdat deze vrijwel uitsluitend gebruikt wordt met de Carnaval.

 

Twee grote merken waterschmink: Kryolan en DiamondFX

Allereerst de twee grote schminkmerken: Kryolan en Diamond FX. Beide merken hebben een uitgebreid schminkassortiment met veel kleuren van uitstekende kwaliteit. Maar het gebruik van de schmink is wezenlijk anders.

Kryolan Aquacolor schmink

kryolan aquacolor schminkDeze schmink is ideaal voor het maken van ondergronden die je in elkaar wilt laten overlopen.

Deze schmink is minder geschikt voor het over elkaar heenzetten van kleuren waarbij je de kleurkracht wilt behouden. Denk eraan: Kryolan schmink mengt zich met onderliggende lagen.
 

 

 

 

Diamond FX waterschmink

DiamondFX waterschminkDeze schmink heeft een hoge pigmentatie en is daarom ideaal om kleuren over elkaar heen te zetten, zonder dat ze in elkaar overlopen.

Een veelgemaakte fout is dat mensen Diamond FX gebruiken voor het maken van ondergronden die je wilt vervagen, dan kom je bedrogen uit.

 

 

Nu weet je dus welke soort schmink en welk merk je nodig hebt voor je schminkcreatie. Dan is het tijd om kleuren te kiezen. In onze webwinkel is heel veel keuze, je kunt losse doosjes kopen, paletten of refills. Hoe kun je door de bomen het bos nog zien?

 

Kryolan waterschmink kopen

Kryolan waterschmink kun je kopen in paletten of in doosjes per kleur.

Naast de gewone schmink kleuren onderscheidt Kryolan nog een aantal kleurproducten: De UV Neon Dayglow Aquacolor en de Interferenz kleuren. De UV Dayglow schmink is een zeer felle neon kleur. In blacklight licht deze kleur op.
Interferenz schmink heeft een mooie, metallic-achtige glans, maar bevat géén metalen pigmenten.

 

Meer informatie over Kryolan >>

 

Diamond FX waterschmink kopen

Diamond FX waterschmink kun je kopen in paletten of in doosjes per kleur.

Naast de gewone schmink kleuren onderscheidt Diamond FX nog een aantal schminkproducten: De UV Neon, de Metallic kleuren en de rainbow cakes.
De UV Dayglow schmink is een zeer felle neon kleur. In blacklight licht deze kleur op.
De Metallic schmink heeft zoals de naam al aangeeft een metaal-achtige glans.
In de rainbow cakes zitten diverse kleuren schmink voor het maken van one stroke vormen. Lees meer over rainbow cakes ook wel splitcakes genoemd.

 

Meer informatie over Diamond FX >>

 

 

StarMagic verkoopt alle soorten schmink. In ons assortiment hebben wij meer dan 100 verschillende kleuren schmink. Wij geven advies en uitgebreide uitleg over onze producten. Schmink kopen doe je bij StarMagic. Dus kom langs in Limburg, de Carnavals provincie! In onze winkel in Cadier en Keer nabij Maastricht koop je al je schmink en grime artikelen!