Schmink Penselen

Er zijn diverse grime penselen, maar welke zijn onmisbaar, en wat kun je ermee? Hier een snelle uitleg over de must-haves onder de schmink penselen.


Alle kwasten die hier besproken worden zijn van DaVinci. Het A merk onder de penselen en kwasten. Deze penselen zijn van zeer goede kwaliteit. Het haar is zacht, dus zeker geschikt voor de gevoelige huid. De penselen en kwasten van DaVinci zijn gegarandeerd goed geperst en gelijmd, zodat je geen haartjes verliest en de bus laat niet los van de steel. Lees meer over DaVinci penselen.

 

Vervaagkwast

vervaagkwastDe vervaagkwast wordt gebruikt om de ondergrond op het gezicht te zetten. Het is een brede kattentong penseel, waarmee je snel grote vlakken kunt schminken. De vervaagkwast brengt de schmink gelijkmatig aan en is zuinig in het gebruik van de schmink ten opzichte van een sponsje. We noemen deze kattentong penseel "Vervaagkwast" omdat we hiermee vlakken laten vervagen (over laten lopen van de ene kleur in de andere). Door met deze kwast over de lijnen te "strijken" lopen de kleuren mooi in elkaar over. Let op dat je van de lichte kleur naar de donkere strijkt.


 

Ronde spitse kwast als Tekenpenseel

tekenpenseelMet een ronde spitse kwast kunnen we lijnen en vormen tekenen.

 

 

 

 

 

bloemen penseelKleine Kattentong penseel

Deze kleine kattentong penseel nr. 6 is ideaal voor het schminken van bloemen. Daarom noemen we dit penseel ook wel bloemenpenseel. Verder kun je met dit penseel dunnen lijnen vervagen.

 

 

 

 

Speciale schmink kwasten

 

Vario Tip Vachtkwast

vacht kwast vario tipMet een speciale vario tip penseel kunnen we heel gemakkelijk vacht strepen opzetten.  

De Vario Tip penselen zijn samengesteld uit twee in hardheid verschillende synthetische haarsoorten, die ook nog eens in lengte verschillen.

 

 

 

 

 

Sleperpenseel

sleper penseelMet dit penseel kun je hele dunne lijnen schminken. Ideaal voor bijvoorbeeld snorharen. Dit penseel heeft lange dunne haren.


 

 

 

 

 

 

One Stroke penselen

one stroke penselenBij de One Stroke techniek maak je gebruik van splitcakes. Hiervoor hebben we een speciale kwast laten ontwikkelen bij DaVinci. De One Stroke penselen verkopen we in 4 maten. Deze penselen hebben kortere haren dan de normale kwasten.


  

Meer informatie over de One Stroke Workshop >>

 

 

stippenpenseelStippenkwast/ stippelpenseel

Met de stippenkwast kun je gemakkelijk mooie ronde stippen zetten. Deze penseel heeft een zachte kunststof top. Hoe harder je duwt hoe groter de stippen worden. 

 

 

 

Spons penseel

De sponspenseel is een ronde spons op een steeltje. Hiermee kun je stippen maken met een doorsnede van circa 12 tot 50 mm. Je kunt prachtige kleurresultaten behalen als je meerdere kleuren op de spons penseel zet met splitcakes.

sponspenseel schminksponspenselen

 

 

 

 

Bewaren