Splitcake

one stroke voorbeeldEen splitcake is een schminkdoosje met verschillende kleuren. Ze worden gebruikt om in een handomdraai met 1 penseelstreek de mooiste kleurcombinaties neer te zetten. Deze One Stroke techniek is ontwikkeld door Donna Dewberry. Door de prachtige kleurcombinaties en verschillende effecten wordt deze techniek ook wel rainbow / regenboog schminken genoemd. Vele face- en bodypainters hebben de techniek overgenomen en het regenboog schminken met splitcakes wordt steeds populairder.

Bij het schminken met een splitcake gebruik je een brede platte penseel. Het voordeel van deze schminktechniek is dat de kleuren prachtig in elkaar overlopen en dat spaart tijd, omdat je geen vervagingen meer hoeft te schminken. In één vloeiende beweging ben je klaar!

Bekijk hier een aantal filmpjes op ons YouTube kanaal over het gebruik van splitcakes: afspeellijst One Stroke Facepainting.

Zelf splitcakes maken?

Bij StarMagic kunnen wij je alles vertellen over het One Stroke schminken met een splitcake. Om deze techniek goed onder de knie te krijgen, moet je veel oefenen, maar tijdens onze workshop One Stroke krijg je veel tips goede uitleg over de opbouw van je schminkcreatie. Je leert in deze workshop niet alleen hoe je met een splitcake moet werken maar ook hoe je zelf een splitcake samenstelt. De workshop One Stroke wordt een aantal keer per jaar gegeven.

Zelf aan de slag met splitcake? Volg onze Workshop One Stroke >>

one stroke sponspenseelWe verkopen One Stroke penselen die wij samen met DaVinci ontwikkeld hebben. Met deze penselen kun je optimaal gebruik maken One Stroke techniek in combinatie met splitcakes. De penselen zijn voorzien van een zeshoekige ergonomische grip en is door de lange blauwe steel uitstekend in balans. Ze zijn verkrijgbaar in 4 breedte maten: 10, 14, 16 en 20. De gold-synthetische haarinplant is korter dan bij normale platte kwasten.
Bekijk onze DaVinci splitcake penselen >>

Op ons YouTube kanaal vind je een aantal filmpjes met uitleg over het maken van een splitcake. Bekijk de afspeellijst: Splitcake maken.